Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat marți că ar fi fost mai bine dacă Alianța USR PLUS nu și-ar desemna un candidat la alegerile prezidențiale, explicând că în bătălia cu PSD se "fărâmițează" votul.

"E dreptul lor să își depună candidat, ar fi fost mai bine să nu își depună candidat, pentru că în bătălia cu PSD-ul e practic o fărâmițare a electoratului ne-PSD sau anti-PSD. Creează oportunități multiple. (...) Ce să le spunem dacă ei au zis din capul locului: noi ne punem candidat? E democrație, orice formațiune își poate depune candidat", a declarat Orban, la TVR1, notează Agerpres.

Liderul PNL a precizat că adversarul politic rămâne PSD, care are structuri în teritoriu.

"PSD-ul are încă, chiar dacă la alegerile acestea a luat 22,5%, are un electorat de vreo 23-24%. El a scăzut pentru că PSD, dacă vă aduceți aminte, a câștigat alegerile cu 46,5%, iar în ianuarie, februarie, martie, era pe scoruri foarte mari, pentru că a primit bonusul de victorie și era pe cincizeci și ceva la sută. Azi a ajuns la mai puțin de jumate. Adversarul nostru politic este PSD și coaliția majoritară PSD-ALDE. Eu nu sunt omul care să spun că PSD e gata, PSD e la pământ. PSD nu e reprezentat numai de liderii naționali pe care îi are, PSD are o structură în administrația locală cu aproape 1.700 de primari, are puterea în continuare, are guvernarea, controlează administrația și trebuie tratat cu foarte maximă seriozitate și noi ne pregătim cu o strategie în care să ne luptăm cu PSD-ul, pentru că nu poți să te lupți cu alții", a spus Orban.