Președintele PNL a declarat joi că există informații ''aproape certe'' că Liviu Dragnea va demara în cursul săptămânii viitoare, cu sprijinul lui Călin Popescu-Tăriceanu, procedura de demitere a șefului statului.

"Clanul Dragnea e pregătit să dea foc țării. Avem informații aproape certe că Dragnea va declanșa procedura de demitere a președintelui României în cursul săptămânii viitoare și că este sprijinit în acest demers și de Tăriceanu și de acoliții săi", a spus Orban, într-o conferință de presă, scrie Agerpres.

El a subliniat că obiectivele demarării procedurii de demitere sunt: controlul asupra parchetelor, a serviciilor de informații și promulgarea legilor Justiției și a Codurilor penale "în formula anti-justiție pregătită de majoritatea guvernamentală".

Ludovic Orban a calificat drept este o "inepție" ideea avansată de unii reprezentanți ai PSD privind posibilitatea suspendării din funcție a șefului statului fără referendum.

"O inepție mai mare nu am mai auzit. Suspendarea face parte din procedura de demitere, iar în conformitate cu prevederile constituționale declanșarea procedurii de demitere se finalizează prin referendum. Cred că nicio Curte Constituțională din lume, oricât de politizată ar fi, nu ar putea accepta desființarea funcției de președinte pentru că, dacă ar accepta, oricând o majoritate parlamentară poate să îl suspende pe președinte fără să ajungă la referendum, asta ar însemna că se desființează funcția de președinte, pentru că orice majoritate parlamentară poate, atunci când președintele refuză să ia o decizie, care nu-i va conveni majorității parlamentare, să îl suspende, să îl pună pe președintele Senatului să își aroge pe perioada suspendării funcția de președinte și din nou să îl întoarcă pe președinte. Asta înseamnă desființarea funcției de președinte, a democrației, anularea votului acordat de cetățenii României în cadrul alegerilor prezidențiale și îmbracă un caracter al unei lovituri de stat", a spus Orban.