Preşedintele PNL a declarat joi că există informaţii ''aproape certe'' că Liviu Dragnea va demara în cursul săptămânii viitoare, cu sprijinul lui Călin Popescu-Tăriceanu, procedura de demitere a şefului statului.

"Clanul Dragnea e pregătit să dea foc ţării. Avem informaţii aproape certe că Dragnea va declanşa procedura de demitere a preşedintelui României în cursul săptămânii viitoare şi că este sprijinit în acest demers şi de Tăriceanu şi de acoliţii săi", a spus Orban, într-o conferinţă de presă, scrie Agerpres.

El a subliniat că obiectivele demarării procedurii de demitere sunt: controlul asupra parchetelor, a serviciilor de informaţii şi promulgarea legilor Justiţiei şi a Codurilor penale "în formula anti-justiţie pregătită de majoritatea guvernamentală".

Ludovic Orban a calificat drept este o "inepţie" ideea avansată de unii reprezentanţi ai PSD privind posibilitatea suspendării din funcţie a şefului statului fără referendum.

"O inepţie mai mare nu am mai auzit. Suspendarea face parte din procedura de demitere, iar în conformitate cu prevederile constituţionale declanşarea procedurii de demitere se finalizează prin referendum. Cred că nicio Curte Constituţională din lume, oricât de politizată ar fi, nu ar putea accepta desfiinţarea funcţiei de preşedinte pentru că, dacă ar accepta, oricând o majoritate parlamentară poate să îl suspende pe preşedinte fără să ajungă la referendum, asta ar însemna că se desfiinţează funcţia de preşedinte, pentru că orice majoritate parlamentară poate, atunci când preşedintele refuză să ia o decizie, care nu-i va conveni majorităţii parlamentare, să îl suspende, să îl pună pe preşedintele Senatului să îşi aroge pe perioada suspendării funcţia de preşedinte şi din nou să îl întoarcă pe preşedinte. Asta înseamnă desfiinţarea funcţiei de preşedinte, a democraţiei, anularea votului acordat de cetăţenii României în cadrul alegerilor prezidenţiale şi îmbracă un caracter al unei lovituri de stat", a spus Orban.