Premierul Ludovic Orban a declarat sâmbătă că, dacă rata infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, depășește 3 în București, atunci toate școlile vor trece în scenariul roșu, fiind posibilă carantina zonală.

"Este reglementat. Dacă este depășită rata de incidență de 3 la mie cazuri cumulate în ultimele 14 zile, școlile vor trece integral în regim online. Se poate ajunge inclusiv la carantinarea anumitor zone. Sperăm să nu se ajungă și am convingerea că oamenii înțeleg situația prin care trecem, că vor avea grijă și că se vor păzi", a spus Ludovic Orban, la finalul unei vizite la DSP, întrebat ce se întâmplă dacă Bucureștiul va depăși pragul de 3 infectări la mia de locuitori.

În buletinul de presă transmis vineri de Grupul de Comunicare Strategică, coeficientul infectărilor în București cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, era de 2,39.

Și prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a spus în această săptămână că, dacă rata de incidență ajunge la 3, atunci "se vor lua măsuri extreme". El a vorbit că ne putem aștepta la impunerea stării de urgență de către CNSU.