Ludovic Orban a anunțat luni că demisionează din PNL, menționând că pentru el partidul "a murit" și a ajuns "cârpă de șters pe jos pentru liderii PSD", informează Agerpres.

"În momentul de față, PNL este o anexă a PSD. Iohannis și conducerea PSD au dus acest partid istoric, partidul cu cea mai bogată istorie și tradiție din întreaga UE, în situația de a ajunge cârpă de șters pe jos pentru liderii PSD, în situația de a-și încălca toate angajamentele luate față de români, de a readuce la putere un partid toxic împotriva căruia am luptat cu toate forțele de a-l da jos de la putere. (...) Personal, sunt în situația extrem de grea de a lua decizia de a intra cu toată forța în opoziție vizavi de acest proiect nociv pentru România. Îmi voi da demisia din PNL și voi începe ceea ce înseamnă de fapt a continua să reprezint cetățenii în mod onest, cinstit, cu respect, cu devotament pe toți acei români care cred cu adevărat într-un proiect de dezvoltare al României", a anunțat fostul președinte al liberalilor după ședința BPN al PNL.

Orban a adăugat că actuala conducere a PNL a dus partidul "într-o fundătură". 

Reamintim că fostul lider PNL, Ludovic Orban, a fost exclus pe 12 noiembrie din partid. Decizia a fost luată cu majoritate de voturi în ședința Biroului Executiv (BEx). Pentru a fi exclus oficial, decizia trebuia să fie validată și de Consiliul Național.