Ludovic Orban a declarat duminică la HotNews.ro LIVE că majorarea alocațiilor și a pensiilor depinde de evoluția economică.

Întrebat dacă pensiile vor crește cu 40% din septembrie, Orban a răspuns: nu e 100% asta”.

”Banii sunt prevăzuți, dar totul depinde de cum evoluează economia, dacă reușim să asigurăm un trend economic solid, o crește eco consolidată, să relansăm investițiile să îmbunătățim colectarea”, a declarat premierul Ludovic Orban la HotNews LIVE.

Șeful Guvernului a comentat că ”PSD a făcut varză legea pensiilor”, crescând ”din burtă” punctul de pensie și creând ”o vraiște generalizată”.

Orban a precizat că impactul bugetar în privința creșterii pensiilor este de aproximativ 16 miliarde de lei în acest an, în 2021, în jur de 150 de miliarde, iar impactul pe 2022 duce spre 180 de miliarde: ”Vom crește pensiile cu siguranță, dar nu vom lua o decizie care să afecteze evoluția economiei pe termen lung. Vom crește și alocațiile, vom încerca să asigurăm o creștere cât mai mare. (...) Sper să nu vină și o criză economică. Ne va pune într-un impas extrem de grav, pentru că în ultimii 3 ani s-a dezechilibrat grav economia românească”.

Întrebat dacă alocațiile pentru copii vor fi dublate în a doua jumătate a acestui an, Orban a răspuns: ”dacă există resurse financiare”.