Fostul președinte al PNL, Ludovic Orban, îi critică în termeni duri pe foștii săi colegi din partid, despre președintele Klaus Iohannis afirmând că „a luat-o razna complet, parcă a uitat că este președinte și se comportă ca un turist străin".

„Trăim în România, o țară frumoasă cu oameni frumoși, doar că avem un președinte care a luat-o razna complet, care parcă a uitat că este președintele României și se comportă ca un turist străin care se află în România, ignorându-și complet obligațiile pe care le are față de cetățenii români și acționând împotriva intereselor României, în mod evident”, a afirmat Ludovic Orban duminică seară, la Realitatea Plus, citat de News.ro.

Orban apreciază că președintele Iohannis nu își va termina al doilea mandat. Întrebat dacă în opinia sa Klaus Iohannis este autorul actualei crize politice, Orban a răspuns:„ cu siguranță”, el afirmând că decizia de a nu reface coaliția cu USR „este în mod evident decizia președintelui Iohannis”

„Președintele Iohannis are un comportament care nu mai are nicio legătură cu comportamentul pe care l-a avut atât timp cât noi am fost în parteneriat. Cred că nu-și termină mandatul, vă spun sincer”, a mai afirmat Orban.

Întrebat dacă crede în varianta suspendării președintelui, Orban a răspuns: „Cu siguranță”.

În ceea ce privește creșterea economică, el consideră că „nu este foarte sănătoasă”; nu se bazează pe „motoare sănătoase de creștere” ci pe creșterea consumului. 

Practic, consumăm mai mult din import, nu producem mai mult în România”, argumentează

Orban, adăugând că o politică sănătoasă este „prin noi înșine”

„Dacă vă uitați, Forin Cîțu nu mai trăiește în realitatea noastră cotidiană. Realitatea noastră de zi cu zi este să te duci să faci un plin, să plătești o factură, să te duci să faci cumpărăturile la piață că vezi că toate prețurile au crescut”, mai spune Orban.

El crede că „atât Iohannis, cât și Cîțu, cât și cei din jurul lui Cîțu, pur și simplu au înnebunit”.

Orban admite că are o parte de responsabilitate pentru actuala situație.

„Am și eu partea mea de răspundere. Cred că tot ce am făcut în ultimele patru luni jumate cred că arată categoric că sunt împotrivă și că nu vreau să fiu părtaș la nebunia din ultimele patru luni”, a adăugat fostul lider liberal.