Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, pentru Digi24, că opoziția are angajamentul a încă 10 parlamentri, pe lângă cei 237 de semnatri ai moțiunii, în timp ce asupra a doi planează dubii

"Toate informaţiile astea care circulă, am văzut atâtea informaţii false aruncate de PSD în mod deliberat pentru a crea o stare de incertitudine. Eu vă spun cum stăm cu calculelele direct. Deci avem 237 de semnatari ai moţiunii, până în momentul de faţă ştim sigur că un parlamentar nu poate participa la moţiunea de cenzură din motive de sănătate care sunt foarte obiective. Sigur, că mai există dubii asupra a încă 2 parlamentari, dar în plus faţă de cei 237 de semnatari ai moţiunii, noi astăzi avem angajament de vot din parte a cel puţin alţi 10 deputaţi. Şi chiar dacă am pierde 3-4-5 voturi dintre semnatari, deşi nu cred, voturile care vor veni în plus, nu numai că vor compensa pierderea respectivă, ci vor asigura, vor garanta succesul moţiunii”, a declarat Ludovic Orban.

Despre deputații care au plecat din PSD pentru a se alătura Pro România, dar apoi s-au întors în PSD, Orban a spus că "nu au semnat moţiunea de cenzură şi niciodată în calculele noastre nu au fost consideraţi ca posibili votanţi ai moţiunii de cenzură".