Premierul Ludovic Orban a afirmat vineri, întrebat fiind de ce s-a amânat creșterea salariilor profesorilor, că banii necesari au fost prevăzuți în buget, dar între timp au intervenit alte cheltuieli din cauza pandemiei.

UPDATE

”Din păcate, unii care nu sunt foarte atenți la afirmațiile mele au încercat să răstălmăcească o afirmație de-a mea. Întotdeauna am respectat profesorii, întotdeauna am respectat cadrele didactice”, a spus ulterior Orban, susținând că s-a încercat răstălmăcirea afirmației sale.

+++

"Uitați-vă la datele prezentate de INS și la prognoza privitoare la creșterea economică, care e o prognoză în care noi estimăm o contracție economică, o scădere economică de 3,8%. Când îți scad veniturile, e ca într-o familie: dacă îți scad veniturile și abia mai ai bani de mâncare, de plata chiriei, nu te duci să-ți bei banii la cârciumă sau să îți cumperi...", a declarat Orban.

Premierul a precizat că banii pentru creșterea salariilor profesorilor fuseseră prevăzuți în buget, dar au fost alte cheltuiele necesare cauzate de pandemie, relatează News.ro. 
 
"Banii au fost prevăzuți, doar că între timp avem o serie de alte categorii de cheltuieli care au fost absolut necesare. Față de bugetul inițial în domeniul Sănătății a fost necesară o creștere extrem de mare a bugetului Sănătății cu aproximativ 9 miliarde de lei pentru a face față provocărilor generate de epidemie”, a mai spus Orban.