Liderul PNL, Ludovic Orban, susține că în prezent nu se impune instituirea carantinei în București, iar o decizie în acest sens trebuie să țină cont de mai mulți factori.

"Din punctul meu de vedere, astăzi nu. Dar nu îmi dau cu părerea. E o anumită dinamică, sunt niște date pe care nu le am la dispoziție integral. Asta e o decizie care se face pe baza unei analize obiective și pe analizarea nu numai statică a indicatorilor, ci și a riscurilor posibile, a unor chestiuni care să nu țină strict de rata de infectare", a spus Ludovic Orban, întrebat dacă se impune carantinarea Capitalei.

El a mai completat că decizia nu trebuie să fie cu caracter politic.

După întâlnirea cu reprezentanții autorităților locale din București, premierul Florin Cîțu a precizat pe Facebook că au fost analizate soluții pentru ca regulile de prevenire a răspândirii virusului să fie respectate pe stradă, în mijloacele de transport, în centre comerciale, la terase și restaurante, în școli, în instituțiile publice și la locul de muncă.

"Am constatat în ultima vreme o relaxare nepermisă dacă vrem să ținem sub control pandemia. Datoria noastră este să ne asigurăm că măsurile sunt respectate în toate cazurile, întrucât și-au dovedit eficiența. Vrem să evităm carantina, pentru a nu afecta și mai mult activitățile economice", a scris prim-ministrul.