Președintele PNL a declarat, legat de organizarea referendumului pentru modificarea Constituției în toamnă, că Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu sunt ultimii oameni care ar trebui să promoveze valorile familiei tradiționale.

"Referendumul pentru familie este blocat de un an de zile, în Senat, de majoritatea guvernamentală. Deocamdată nu e deblocat. Domnul Dragnea și domnul Tăriceanu sunt ultimii oameni care pot să promoveze valorile familiei tradiționale și mi se pare ridicol că Dragnea se agață de acest subiect pe care îl duce în derizoriu. Orice politizare a acestui demers cetățenesc care a fost inițiat de trei milioane de români nu face altceva decât să arunce în derizoriu și să compromită o temă importantă pentru România. Consider că Dragnea ar trebui să tacă asupra acestui subiect", a afirmat, joi, liderul PNL Ludovic Orban, într-o conferință de presă, relatează Mediafax.

Președintele PNL a mai spus că opțiunea unui om referitor la referendumul pentru familie nu ar trebui să fie afectată de deciziile politice, ținând de convingerile intime ale fiecăruia. El a adăugat că liberalii vor vota potrivit propriei conștiințe.