Preşedintele PNL a declarat, legat de organizarea referendumului pentru modificarea Constituţiei în toamnă, că Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu sunt ultimii oameni care ar trebui să promoveze valorile familiei tradiţionale.

"Referendumul pentru familie este blocat de un an de zile, în Senat, de majoritatea guvernamentală. Deocamdată nu e deblocat. Domnul Dragnea şi domnul Tăriceanu sunt ultimii oameni care pot să promoveze valorile familiei tradiţionale şi mi se pare ridicol că Dragnea se agaţă de acest subiect pe care îl duce în derizoriu. Orice politizare a acestui demers cetăţenesc care a fost iniţiat de trei milioane de români nu face altceva decât să arunce în derizoriu şi să compromită o temă importantă pentru România. Consider că Dragnea ar trebui să tacă asupra acestui subiect", a afirmat, joi, liderul PNL Ludovic Orban, într-o conferinţă de presă, relatează Mediafax.

Preşedintele PNL a mai spus că opţiunea unui om referitor la referendumul pentru familie nu ar trebui să fie afectată de deciziile politice, ţinând de convingerile intime ale fiecăruia. El a adăugat că liberalii vor vota potrivit propriei conştiinţe.