Premierul Ludovic Orban susține că "viitorul sună bine pentru România și pentru Europa" în urma acordului de la Summitul UE privind bugetul Blocului în următorii ani.

"Viitorul sună bine pentru România și pentru Europa. După zile de negocieri febrile, a ieșit fumul alb și Consiliul European a luat decizia mult așteptată de cetățenii europeni. Mulțumită eforturilor lui Klaus Iohannis, România va beneficia în următorii ani de sume de care nu a beneficiat niciodată. (...) Odată decizia luată, noi va trebui să accelerăm toate procedurile pentru pregătirea Acordului de parteneriat privitor la bugetul UE", a declarat Ludovic Orban în debutul ședinței de Guvern.

Orban a transmis Ministerului Agriculturii că trebuie să pregătească Planul național strategic, iar Ministerul Fondurilor Europene, în calitate de coordonator, trebuie să accelereze elaborarea Planului de reziliență și recuperare.

Orban a mai spus că, în ciuda scepticismului privind un Acord asupra bugetului UE, acesta este istoric și "ne permite să privim cu încredere în viitor atât noi, cât și UE".

Iohannis: Am obținut pentru România 79,9 miliarde de euro pentru proiecte europene

Mai mult pe EurActiv »