Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri că Poliția trebuie să ancheteze împrejurările în care a avut loc accidentul în care a fost implicat ministrul Transporturilor, Lucian Bode, dar că acesta se grăbea probabil la minister.

UPDATE 

Serviciul de Protecție și Pază a confirmat că mașina era condusă de un angajat al Serviciului.

„Un autoturism al Serviciului de Protecție și Pază, aflat în misiune, cu semnalele acustice și luminoase pornite conform legii, a fost implicat într-un accident pe DN7, în județul Argeș. Mașina, condusă de un angajat SPP, se deplasa pe acest drum în condiții de trafic extrem de agolmerat, iar în zona localității Drăganu, a intrat în coliziune cu un alt autoturism. În urma impactului doar angajatul SPP a avut nevoie de investigații medicale, starea lui de sănătate fiind bună. Serviciul de Protecție și Pază regretă disconfortul creat participanților la trafic”, informează SPP printr-un comunicat de presă.

Klaus Iohannis nu crede că Lucian Bode trebuie să demisioneze, în schimb vorbește despre nevoia de drumuri.

"În primul rând, pot să spun că este regretabil că se întâmplă un accident chiar în condițiile în care în mașină se află un demnitar al statului. De aici putem să tragem cel puțin două concluzii clare. Prima, că nu este bine să te grăbești când vrei să ajungi cu mașina undeva și asta este un lucru pe care ar trebui să îl reținem cu toții. Doi, se vede încă o dată, din păcate, foarte clar nevoia dezvoltării infrastructurii. Dar, din toată discuția, partea bună este că nu a fost nimeni grav rănit și acesta este un noroc. În rest, autoritățile competente vor face investigațiile de rigoare", a afirmat Klaus Iohannis, citat de Agerpres.

Ancheta accidentului a fost preluată de Parchetul Militar.

+++

"N-am avut o discuție cu domnul ministru decât aceea că mi-a spus că a avut un accident. L-am întrebat dacă a fost la volan, mi-a spus că nu, l-am întrebat care e starea lui de sănătate și mi-a spus că era în curs de evaluare. Am înțeles că este în afara oricărui pericol. Aici Poliția trebuie să verifice circumstanțele", a afirmat Ludovic Orban, chestionat cu privire la accidentul rutier în care a fost implicat ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

Întrebat dacă la volanul mașinii de teren se afla un angajat SPP sau al Ministerului Transporturilor, Orban a precizat că nu poate da detalii.

Legat de situația de urgență pentru care Lucian Bode a trebuit să apeleze la o mașină cu grirofar, premierul a explicat că "probabil se întorcea pentru a-și desfășura activitatea la minister".

Totodată, întrebat cum vede evenimentul, mai ales că PNL critica dur membrii Guvernului PSD că foloseau coloanele oficiale pentru a se deplasa prin țară, premierul a răspuns doar că "acest lucru trebuie clarificat" și trebuie văzută legislația.

Ludovic Orban a declarat că și el se folosește de coloana oficială când are o urgență.

+++

Lucian Bode a fost implicat într-un accident rutier între Pitești și Râmnicu Vâlcea, acesta fiind rănit ușor.

În imaginile postate pe YouTube de un motociclist se vede cum mașina în care se afla ministrul Lucian Bode, un Volkswagen Touareg, circula cu viteză pe contrasens și avea girofarul pornit.

Potrivit art. 6 din OUG 195/2002, coloană oficială înseamnă: "Unul sau mai multe vehicule care circulă pe drumul public și sunt însoțite de unul sau mai multe autovehicule ale poliției rutiere, care au în funcțiune semnale speciale de avertizare sonore și luminoase de culoare roșie." 

În imaginile surprinse de motociclist nu se vede nicio mașină de poliție care însoțească mașina în care se afla ministrul.