Premierul Ludovic Orban i-a cerut secretarului de stat în Ministerul Agriculturii, George Scarlat, să înceteze cu laudele subiective la adresa sa din timpul ședinței de Guvern de miercuri seara.

Premierul a cerut date despre proiectele privind ajutoarele pentru fermieri, iar secretarul de stat George Scarlat a început să mulțumească, în numele fermierilor, Executivului și lui Ludovic Orban. În replică, Orban i-a cerut să renunțe la "aprecierile subiective".

Redăm mai jos o parte din dialogul avut de cei doi în ședința de Guvern:

Orban: Ministerul Agriculturii, ne-am angajat față de fermieri, față de asociațiile de crescători de animale că susținem măsuri de compensare ca urmare a pierderilor provocate de secetă și a pierderilor provocate de criza economică generată de criza COVID-19. Angajamentul nostru este că adoptăm actele normative până la sfârșitul săptămânii viitoare.

Scarlat: Da, domnule prim-ministru! Vă mulțumesc în numele fermierilor pentru sprijinul acordat și mulțumesc întregului Guvern pentru sumele alocate, chiar dacă mulți dintre fermieri spun că nu sunt suficiente, noi avem rugămintea...

Orban: Lăsați aprecierile subiective. Deci...