Președintele PNL, premierul desemnat Ludovic Orban, a declarat marți că premierul demis Viorica Dăncilă nu mai are nicio calitate pentru a trimite la Bruxelles o propunere de comisar european din partea României.

"Asta mi se pare încă o obrăznicie a doamnei Dăncilă. Să-ți permiți să mai faci o propunere, a treia propunere de comisar european - după ce prima nu a intrat în calificări, a doua, care era parte din prima propunere, nici măcar nu s-a luat în discuție - este o obrăznicie și o incapacitate de a înțelege exigențele pe care le reclamă exercitarea unei poziții de conducere în statul român. (...) A ajuns aproape o telenovelă. Este clar că doamna Dăncilă nu mai are nicio calitate să formuleze o propunere de comisar care să reprezinte România, a afirmat Orban după audierile de marți în comisiile de specialitate a miniștrilor propuși, citat de Agerpres.

El a arătat că dacă noul guvern va fi învestit lunea viitoare, va avea capacitatea să formuleze o propunere de comisar european.

"Sunt convins că președintele Comisiei Europene desemnat și votat de Parlamentul European cunoaște situația din România și sunt convins că va lua decizii în funcție de toate considerentele legate de situația politică din România și de situația de la nivelul Parlamentului European", a adăugat Orban.