Înainte de votul din Camera Deputaților privind desființarea Secției de investigare a infracțiunilor, mai mulți deputați PNL ar fi fost sunați să se prezinte la DNA Brașov, susține liderul PNL, Ludovic Orban.

"S-a petrecut un lucru absolut incredibil. Foarte mulți colegi, deputați din PNL, cu 40 de minute, 30 de minute, 20 de minute înaintea exercitării votului pe proiectul de desființare a SIIJ au fost sunați și convocați la DNA Brașov. Nu îi știu pe toți, că nu am apucat să vorbim. Au fost sunați de pe un număr de telefon, probabil cartelă, și au fost convocați la DNA Brașov", a anunțat Ludovic Orban.

Orban a spus că apelul era fals și acuză că cineva a premeditat ca înainte de vot deputații PNL să fie chemați la DNA Brașov.

Ulterior, Ludovic Orban a susținut că printre cei care au fost sunați de numără Sergiu Bîlcea, Luminița barcali și Nicolae Giugea.

"E o listă mare, cred că sunt peste 10 deputați sunați", a completat acesta.

Președintele PNL i-a încurajat pe colegi să facă plângere la Poliție pentru a fi identificat numărul de telefon și proprietarul acestuia. El a adăugat că a văzut două numere de telefon care păreau a fi diferite.