Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că președintele Klaus Iohannis poate rezolva în astăzi criza politică, afirmând că este obligația constituțională a acestuia să se implice.

"Există trei soluții: refacem coaliția, facem un blat cu PSD, cum se pare că se întâmplă din partea unora dintre colegii mei (...) sau opoziția. Din punctul meu de vedere, singura soluție e refacerea coaliției și învestirea unui Guvern cu depline capacități", a declarat Ludovic Orban la Parlament.

Orban a mai spus că președintele Iohannis "poate să rezolve criza astăzi, nu după 25 septembrie, asta dacă își dorește".

"Are tot ce îi trebuie pentru soluționarea ei și este obligația sa constituțională să se implice pentru rezolvarea crizei. Soluția este un tête-à-tête de 15 minute", a spus șeful PNL.

El a afirmat că este într-o comunicare constantă cu președintele, după ce a fost întrebat dacă a discutat cu șeful statului despre o soluție la conflictul politic.

Prim-ministrul Florin Cîțu a declarat că președintele Klaus Iohannis "decide dacă vrea să discute și cu cine".

"Eu am spus că soluția era foarte simplă - un ministru al Justiției care să își facă treabă. Nu a fost așa, foarte bine. Mai era o soluție - retragerea moțiunii. Nici asta nu s-a întâmplat. Vedem", a comentat Cîțu.

Întrebat dacă s-a mai gândit să demisioneze, a spus "Niciodată, eu nu sunt iresponsabil".