Premierul desemnat Ludovic Orban spune că primarul Iașului, Mihai Chirica, nu mai are nicio legătură cu PSD din 2017, atunci când Guvernul Grindeanu a emis OUG 13.

"Domnul Chirica, din momentul în care Guvernul PSD a adoptat OUG 13, a devenit opozantul lui Dragnea și al PSD. Guvernul PSD, când a făcut ședința comună cu Guvernul Republicii Moldova, nu a făcut-o la Iași, a făcut-o la Moldova numai să-l pedepsească pe Mihai Chirica pentru că protesta public față de aberația numită OUG 13", a declarat Ludovic Orban.

Premierul desemnat a mai spus că edilul "nu mai are nicio legatură cu PSD de trei ani de zile, dacă nu mai mult".

Deputatul liberal Marius Bodea a anunțat miercuri, într-un comunicat de presă, că a fost informat de către conducerea centrală a PNL că Mihai Chirica va fi candidatul formațiunii la Primăria Municipiului Iași.

Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Iași a transmis ulterior o declarație de presă din partea primarului Chirica, acesta confirmând că drumul său politic va continua alături de Klaus Iohannis

"Drumul meu politic, creionat alături de ieșeni, va continua alături de Președintele Klaus Iohannis și de parteneri politici onorabili și profund atașați de valorile europene”, se arată în comunicat.