Șeful Partidului Național Liberal a declarat sâmbătă că nu i se pare normal ca angajații din IT să fie scutiți de plata impozitului pe venit. Nu pot fi create „facilități fiscale care îmbracă forma unor privilegii”, a precizat Ludovic Orban.

„Mie nu mi se pare normal ca IT-iștii să fie scutiți de plata impozitului pe venit. IT-iștii câștigă cel mai bine în România. A fost o perioadă în care să stimulezi, ca oamenii să se ducă spre zona de IT, acuma nu mi se pare normal, vă spun sincer. De ce? Păi un angajat dintr-o forjă sau un șofer de TIR care muncesc în condiții extrem de grele trebuie să plătească impozit pe venit și altul care încasează venituri semnificative și altul care încasează venituri dintr-o muncă mai mult intelectuală, mentală fără discuție, de ce să nu plătească impozit? Neutralitatea fiscală e un principiu fundamental. Orice venit trebuie impozitat”, a spus Orban, într-o conferință de presă susținută la Mediaș.

În replică, Lia Olguța Vasilescu, fost ministru al muncii și fost purtător de cuvânt al PSD, a scris ironic pe Facebook: „Păi, au câștigat alegerile pe mâna lor! Să o facă, zic!”.