Președintele PNL, Ludovic Orban, susține, referitor la demiterea lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății, că "este mai importantă pentru România buna guvernare decât persoana unui ministru".

"Am luat act de decizia domnului Florin Cîțu de a elibera din funcție ministrul Sănătății. Așa cum am declarat și luni, este nu numai dreptul, ci și obligația constituțională a premierului de a veghea la buna funcționare a Guvernului și de a interveni atunci când este necesar, pentru a asigura buna guvernare, punerea în practică a programului de guvernare și servirea interesului public, chiar și prin schimbarea unui ministru", a declarat Ludovic Orbán.

Orban a mai adăugat că pentru PNL nu există o altă soluție politică de guvernare în afară de cea actuală, iar din punctul de vedere al liberalilor decizia de demitere a lui Voiculescu este o decizie care nu are nicio legătură cu menținerea Coaliției.

"Este strict o decizie care urmărește ca la Ministerul Sănătății tot USR PLUS să desemneze un ministru care să gestioneze cu responsabilitate domeniul și care să aibă capacitatea de a lupta eficient pentru creșterea calității actului medical și pentru bătălia împotriva pandemiei", a mai explicat șeful PNL.

Ludovic Orban a mai comentat că partidul îl susține pe premierul Florin Cîțu în acest demers și consideră că este mai importantă pentru România buna guvernare, decât persoana unui ministru.

Legat de faptul că USR PLUS ar urma să ceară schimbarea din funcție a premierului, Orban a spus că decizia inițială de a-l susține pe Cîțu pentru funcția de premier a fost inițial a PNL, apoi a Coaliției, drept urmare nici schimbarea lui nu poate fi decisă în afara Coaliției.

Liderul PNL a mai spus că partidul îl susține în continuare pe Florin Cîțu pentru funcție de premier și exclude o formulă de guvernare  PNL-UDMR și cu susținerea PSD în Parlament.