Premierul Ludovic Orban a declarat joi seară la B1 TV că posibilii parteneri cu care să formeze PNL o nouă majoritate parlamentară după alegeri sunt USR, PMP și UDMR.

"În momentul în care avem rezultatele, vom ști care sunt posibilitățile de formare a unei majorități parlamentare. Din start excludem orice fel de colaborare cu PSD. Practic, posibilii parteneri sunt USR, PMP, UDMR, cam atât, aceștia sunt posibilii parteneri”, a spus Ludovic Orban.

Întrebat dacă Victor Ponta iese din orice fel de ecuație, președintele PNL a afirmat: „Ponta a fost președintele PSD. El, de fapt, are un PSD mai micuț. Nu e mare diferență. Adică aproape nu e nicio diferență. (...)”.

Referitor la faptul că pe surse politice alimentate de USR s-ar creiona povestea potrivit căreia PNL și PSD ar urma să facă o coaliție guvernamentală de genul celei din urmă cu mai bine de un deceniu, Ludovic Orban a declarat că „acesta e mesajul de campanie".

"Eu am declarat întotdeauna transparent și oricine mă cunoaște pe mine știe că eu sunt funciar împotriva modului de a face politică al PSD. Nu numai al PSD, al FSN, al FDSN, PDSR, PSD, că acesta a fost traseul, în general a structurilor acestea politice care de fapt sunt avataruri ale Partidului Comunist în sistemul democratic. Din păcate, România a avut acest nenoroc, pentru că a avut un fost partid comunist care a păstrat metehnele și modul de acțiune specifică Partidului Comunist și care a fost destul de puternic, și care a blocat foarte multe reforme în România”, a precizat acesta.