Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat vineri că cel care va fi ales președinte al liberalilor la Congresul din 25 septembrie trebuie să devină și premier.

"Guvernul este emanația Partidului Național Liberal și nu Partidul Național Liberal este emanația Guvernului. Guvernul trebuie să asculte de forurile statutare ale PNL și nu Guvernul este acela care trebuie să dea dispoziții PNL și forurilor statutare ale PNL, asta e logica. Un coleg mai tânăr a spus un lucru - că președintele PNL trebuie să fie prim-ministru. A spus-o bine. Alții spuneau că premierul trebuie să devină președintele partidului; eu spun că cel care e ales președintele partidului trebuie să fie premierul PNL", a declarat Ludovic Orban, la conferința județeană de alegeri din cadrul organizației PNL Satu Mare.

Ludovic Orban consideră că buna guvernare este singurul obiectiv pe care trebuie să și-l asume PNL și a reproșat modul în care Executivul condus de Florin Cîțu derulează programele de sprijin pentru mediul de afaceri, pregătește accesarea fondurilor europene din noul exercițiu financiar și obține aprobările pentru Planul Național de Redresare și Reziliență, relatează Agerpres.

”N-aș vrea să spun că încă nu s-au făcut autoritățile de management la ADR-uri, că negocierile pe bugetul 2021-2027 sunt departe de a fi finalizate, că nu suntem campioni în ceea ce privește aprobarea PNRR, că sunt încă destule lucruri în care noi putem să arătăm că suntem capabili de buna guvernare", a afirmat Orban.

La eveniment a fost și premierul Florin Cîțu, care a susținut că atacurile la adresa sa și a Guvernului venite din partea colegilor de partid în cadrul campaniei interne de alegeri din PNL "seamănă foarte mult cu ceea ce face PSD" și arată că "astfel de politicieni, poate, nu mai au un viitor în România".