Liberalii privesc "extrem de îngrijorați la modul în care este gestionat Ministerul Sănătății" de către Vlad Voiculescu, susține președintele PNL, Ludovic Orban.

"În ceea ce privește chestiunea domnului ministru Voiculescu, eu le-am spus foarte clar colegilor din USR PLUS că răspunderea politică exclusivă pentru menținerea lui aparține partidului care îl susține. În ceea ce ne privește pe noi (liberalii - n.r.), privim extrem de îngrijorați la modul în care este gestionat Ministerul Sănătății, care este unul dintre cele mai încercate în condiții de pandemie. Exigența noastră față de modul în care este condus este maximă și noi susținem foarte clar dreptul premierului de a decide atunci când un ministru afectează buna funcționare a Guvernului, nu își îndeplinește atribuțiile, nu îndeplinește programul de guvernare și generează situații care pot pune în pericol buna funcționare a Guvernului, să propună schimbarea lui", a declarat Ludovic Orban.

El a mai spus că fiecare partid din Coaliție ar trebui să aibă propria evaluare a miniștrilor, iar dacă unul dintre ei nu își îndeplinește sarcinile, tot partidul care l-a propus să fie cel care cere schimbarea lui.

Întrebat dacă Voiculescu ar fi fost remaniat până acum într-un Guvern condus de el, Ludovic Orban nu a răspuns, ci a zâmbit.