Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că, citând "dintr-un clasic în viață", PSD un "izvor nesecat de maimuțe și de proști".

"Se pare că PSD este un izvor nesecat, citez un clasic în viață, fost PSD-ist, un izvor nesecat de maimuțe și de proști. Actuala remaniere este înlocuirea unor proști și a unor slugi cu alți proști și cu alte slugi. Nu este altceva decât o răfuială între clanurile mafiote din PSD prin care Dragnea urmărește să-i pedepsească pe baronii răzvrătiți și să-i răsplătească pe baronii care i-au salvat scaunul. Această remaniere nu aduce nimic bun în funcționarea Guvernului, nu va face altceva decât să aducă alți incompetenți, alți oameni care nu au nici o legătură cu domeniul de activitate în care își vor desfășura activitatea, care sunt selectați pe unicul criteriu al fidelității, al slugărniciei față de Dragnea  și față de  baronul care va susține candidatura miniștrilor", a declarat Ludovic Orban.

Adrian Țuțuianu este cel care a afirmat, în cadrul unei ședințe la organizația PSD Dâmbovița, că PSD este un partid de maimuțe, lucru pentru care a fost criticat, iar, printre altele, i-a adus și excludere din partid.