Fostul lider PNL Ludovic Orban spune că se va implica în campania de demitere „dacă se ajunge acolo”. El a avut o discuție cu George Simion pe această temă.

„Am spus categoric că îl consider pe Klaus Iohannis principalul vinovat pentru criza politică, pentru criza guvernamentală și pentru toate deciziile care au lăsat România aproape fără apărare în fața unor pericole foarte mari – valul 4 al pandemiei, explozia prețurilor în domeniul energiei, combustibilului, în domeniul alimentar și multe alte fenomene nocive care se petrec și la care era nevoie de un răspuns. În mod evident, Klaus Iohannis este un rău major pentru România. Pe de altă parte, trebuie să văd despre ce este vorba. Asocierea cu AUR este o asociere care, din punctul meu de vedere, este de nedorit. Nu sunt șanse. AUR are 42 de parlamentari. Vă spun în mod realist că și USR trebuie să marșeze la acest demers și chiar și alte formațiuni politice, în special PSD. Demersul AUR este unul care urmărește să ducă la obținerea de capital politic și electoral”, a declarat luni seara, la Digi 24, Ludovic Orban.

„Am avut... așa... o întâlnire cu cei de la AUR, sigur voi discuta subiectul. N-am avut nicio întâlnire... am avut o întâlnire întâmplătoare, o discuție întâmplătoare pe tema asta cu George Simion. Dar nu o întâlnire față în față... o discuție în care am spus că trebuie să văd despre ce-i vorba și că mă gândesc ce voi face”, a spus Orban, adăugând că se va implica în campania de demitere „dacă se ajunge acolo”.

Florin Cîțu a anunțat că în ședința Biroului Permanent Național de marți va fi discutat și cazul celor 14 parlamentari care au decis să iasă din grupul parlamentar PNL, primul care a făcut acest pas fiind Ludovic Orban: „Mă întristează faptul că dintr-o competiție oamenii n-au înțeles nimic. Liberalismul înseamnă competiție și atunci când pierzi, pentru că suntem în PNL, ar trebui să înțelegem că am pierdut, este o competiție. Adversarii nu sunt în PNL, sunt în afara PNL. Fac apel la acești colegi să reconsidere decizia".