Guvernul transmite printr-un comunicat de presă că participarea premierului Orban la evenimentele programate în cursul zilei de luni a fost suspendată după ce a participat la o emisiune TV la care a fost și o persoană depistată ulterior cu COVID-19.

UPDATE

Guvernul a transmis luni, în jurul orei 16:30, că rezultatul testului pentru noul coronavirus în cazul prim-ministrului Ludovic Orban este negativ.

Testul a fost realizat la cerere, preventiv, premierul nefiind încadrat într-o definiție de caz întrucât nu este considerat contact direct al unei persoane diagnosticate pozitiv. 

Din motive de precauție, Ludovic Orban va rămâne în carantină până joi, 8 octombrie, de unde își va exercita atribuțiile funcției de prim-ministru și își va desfășura activitatea fără interacțiune fizică cu alte persoane.

În cursul zilei de joi premierul va efectua un nou test, la distanță de 10 zile de la prezența în platoul TV în care s-a aflat o persoană care, în cursul zilei de duminică, a fost confirmată pozitiv la testul pentru noul coronavirus.

+++

"Participarea premierului Ludovic Orban la evenimentele programate în cursul zilei de astăzi, 5 octombrie a.c., a fost suspendată urmare a faptului că una din persoanele alături de care s-a aflat în aceeași platou de televiziune, în cursul săptămânii trecute, a fost confirmată pozitiv, duminică, la testul pentru noul coronavirus", a transmis Guvernul.

Ludovic Orban a solicitat luni dimineață efectuarea unui test pentru noul coronavirus.

Guvernul mai transmite că acesta nu a manifestat simptome specifice infectării cu noul coronavirus, iar, până la primirea rezultatului, Orban a suspendat întâlnirile fizice cu alte persoane.

Ludovic Orban a participat marțea trecută la emisiunea moderată de Silviu Mănăstire la postul B1 TV. Mănăstire a anunțat duminică faptul că a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus.

De asemenea, duminică seară, alături de primarul ales al Capitalei, Nicușor Dan, premierul a fost la o emisiune în platoul România TV.