Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat marți că demisia sa din fruntea Guvernului a fost o decizie personală, dar surse politice vorbesc despre o demisie care a venit la cererea președintelui Klaus Iohannis.

"Demisia se dă din decizie personală. Este o decizie personală", a spus Orban, întrebat dacă Iohannis i-a cerut această demisie.

Întrebat dacă președintele îl mai susține, acesta a afirmat că "nu este vorba despre susținere sau de nesusținere, când am luat o decizie, am pus-o în practică".

Orban a precizat că înainte de întâlnirea cu președintele Iohannis de luni a decis să își depună mandatul, mai exact când a văzut rezultatele votului de duminică. Totuși, duminică seară, după rezultatele exit-poll, Ludovic Orban considera că liberalii au câștigat alegerile.

"Ce vedem la televizor sunt rezultatele unui exit-poll sau unui sondaj de opinie. Decizia au luat-o românii prin prezența la vot și rezultatul îl vom cunoaște după procesul de numărare a voturilor. Având în vedere că în cercetările sociologice nu sunt cuprinse voturile din intervalul 19:30 – 21:00, din Diaspora, luând în considerare marja de eroare, PNL consideră că este câștigătorul acestor alegeri. Atât câștigătorul moral, cât și câștigătorul la finalizarea procesului de numărare a voturilor”, a declarat acesta.