Premierul Ludovic Orban a afirmat joi că este un om simplu, ba ''chiar auster'', iar în perioadele în care nu a avut venituri nu a cerut ajutor de șomaj.

"Sunt un om simplu, care pot spune chiar că sunt auster, și cheltuielile pe care le fac sunt cheltuielile pe care le face orice om normal. Sigur că în viață ai ani mai buni, ani mai răi, luni mai bune, luni mai rele, nu întotdeauna trăiești numai strict din venitul pe care îl încasezi pe parcursul unui an, ci și din veniturile pe care le-ai avut anterior sau din alte cheltuieli", a spus Orban, întrebat de presă cum s-a descurcat anul trecut cu 3.000 de lei pe lună, potrivit Agerpres.

El a adăugat că în cei 30 de ani de carieră în viața publică a deținut funcții importante în statul român - viceprimar general al Capitalei, ministru al Transporturilor, președinte al Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, parlamentar și acum prim-ministru.

"Ce puteți vedea este că am trăit strict din indemnizația pe care am primit-o pentru funcțiile publice pe care le-am deținut și cred că acesta este lucrul cel mai important. Au existat anumite perioade în care, să spun, nu am înregistrat venituri, și aici vreau să rețineți că nu m-am dus și nu am cerut niciun ajutor de șomaj în perioada respectivă. Faptul că pe unele companii s-a pus presiune strict din cauza faptului că au îndrăznit să facă un contract de muncă cu mine a arătat totuși anormalitatea statului român condus de PSD", a menționat acesta.

Orban a subliniat că datoria de 10.000 de euro care apărea în declarația sa de avere din 2017 a fost plătită de mult timp, dar nu în anul 2018.Premierul Ludovic Orban deține, potrivit declarației de avere publicate pe site-ul Guvernului, o casă de locuit, un autoturism și două depozite bancare.

Potrivit documentului, șeful Executivului dispune de o casă de locuit în Ilfov dobândită în anul 2014. Imobilul are o suprafață de 200 de metri pătrați și este deținut în co-proprietate cu soția sa Mihaela Orban.

Totodată, premierul a mai trecut în declarația de avere un autoturism Volkswagen Passat fabricat în 2007, dar și două depozite bancare, constituite în 2010 pe numele soției. Unul dintre depozite, deschis la Raiffeisen Bank, are o valoare de 5.535 euro, iar cel de-al doilea, la Banca Comercială Română, de 6.275 euro.Din aceeași declarație de avere rezultă că Ludovic Orban a înregistrat în 2018 venituri nete de peste 37.000 de lei pentru consultanță tehnică, din care 28.356 lei de la SC Revicond Canaltech SRL din comuna Riciu - județul Mureș, iar 9.000 de lei - de la S.C.P. Doru Trăilă & Asociații București.