Premierul Ludovic Orban a susținut joi seară că România este pe punctul de a intra în cea mai prolifică perioadă de la aderarea la Uniunea Europeană, lăudându-l pe Klaus Iohannis pentru că a obținut cel mai mare sprijin financiar pentru țara noastră.

"Suntem pe punctul de a intra în cea mai prolifică perioadă de la aderarea noastră la Uniunea Europeană. Țara noastră, noi, toți românii, în următorii ani vom beneficia de cel mai mare pachet de sprijin financiar pe care l-am avut vreodată la dispoziție și noi ne angajăm să îl folosim integral pentru dezvoltarea României. Președintele Klaus Iohannis a realizat o performanță fără precedent în cadrul unor negocieri extrem de dificile, reușind să asigure României în următorii ani un suport financiar consistent, care va fi un motor de modernizare, un motor de dezvoltare, un motor care să permită cu adevărat României să realizeze saltul în dezvoltare de care are nevoie și să își ocupe locul cuvenit în rândul națiunilor dezvoltate ale Europei", a declarat Ludovic Orban la evenimentul de lansare a proiectului Planului Național de Redresare și Reziliență.

În alocuțiunea sa, Orban a spus că nu are cum să se ferească să vorbească despre alegeri și, din păcate, o lungă perioadă de timp, din România singurele lucruri bune și "singurele informații pozitive care veneau către partenerii noștri europeni veneau din partea președintelui României".

"Oficialii europeni s-au obișnuit să aibă numai surprize neplăcute din partea fostelor guverne. De un an de zile lucrurile s-au schimbat și Guvernul contribuie alături de președinte în a face surprize frumoase partenerilor noștri europeni. Suntem într-un parteneriat extrem de solid și puternic, care nu are alt scop decât acela de a crește influența României în deciziile care se iau la nivel european, decizii care sunt în interesul general al cetățenilor Uniunii Europene și, de asemenea, de a putea fructifica toate oportunitățile care sunt puse la dispoziția României în concertul european. Nu este indiferent cine va câștiga aceste alegeri, pentru că efortul de accesare a acestor resurse financiare este un efort care nu poate fi făcut de oricine", a mai spus acesta.

De asemenea, premierul a afirmat că obiectivele prin Planul Național de Reziliență și Recuperare și prin toate celelalte programe finanțate din fonduri europene este susținerea tuturor celor care merită o șansă de dezvoltare.