Comisia de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei a admis miercuri solicitarea PNL de a fi sesizată Comisia de la Veneția față OUG 7, a transmis președintele PNL, Ludovic Orban, printr-un comunicat de presă.

Orban spune că solicitarea a fost susținută în cadrul Comisiei de deputatul PNL Ionuț Stroe care a prezentat situația sistemului de justiție din România și modalitatea în care "actuala guvernare înțelege să opereze modificări asupra legislației, în mod intempestiv, fără consultări publice, fără respectarea observațiilor CSM și în sfidarea recomandărilor CE".

Liderul PNL mai transmite că noua sesizare a Comisiei de la Veneția trasează o linie roșie în atacul PSD-ALDE la independența Justiției, întrucât orice pas înainte făcut de această guvernare va duce la reacții extrem de dure ale partenerilor europeni.

"Este cazul ca PSD-ALDE să se oprească din a face orice alt gest de legiferare împotriva recomandărilor Comisiei de la Veneția și ale Comisiei Europene. În caz contrar, liderii PSD-ALDE comit un act de trădare a intereselor naționale și se vor face responsabili de sancțiunile pe care le va suporta România", a mai spus Orban.