Președintele PNL, Ludovic Orban, spune că partidul are nevoie de un parteneriat cu președintele României, dar acesta trebuie să fie "pe picior de egalitate".

”Când era de luat o decizie - și Ghiță (Gheorghe Falcă - n.r.) știe - și nu existau argumente pentru anumite decizii era un deget arătat înspre ceruri... N-aș mai vrea să se întâmple așa ceva în PNL. PNL trebuie să trăiască pe propriile picioare. Deciziile în PNL trebuie să aparțină PNL și trebuie luate în funcție de interesele fundamentale ale PNL. Categoric că trebuie să fim într-un parteneriat cu președintele României, dar pe măsură ce trece timpul acest parteneriat trebuie să fie pe picior de egalitate, în care să conteze în luarea deciziilor, prioritar, interesele PNL", a declarat joi seara, la Arad, Ludovic Orban, referindu-se la perioada în care Alina Gorghiu era președintă a partidului.

El a menționat că înțelegerea era că dacă Iohannis câștigă alegerile prezidențiale, lui Orban îi va reveni șefia PNL.

"Am făcut campanie, aveam sprijinul a 37 de filiale și ne-am trezit în seara dinaintea Delegației permanente, după ce și-a dat demisia Klaus Iohannis, că Klaus Iohannis o susține pe Alina Gorghiu. Și, evident, mi-a cerut și mie să mă retrag. Acuma nu mi-a mai cerut să mă retrag. Atunci i-am dat următorul răspuns: un om politic trăiește din încrederea pe care o au în el susținătorii lui. Cea mai sigură cale spre sinucidere politică este să pierzi încrederea susținătorilor tăi. Eu, dacă nu îmi duc până la capăt demersul de candidatură, eu îmi voi pierde încrederea susținătorilor mei care o să spună că i-am trădat că nu m-am bătut până la capăt. Mai bine pierd decât să mă sinucid politic ", a susținut Ludovic Orban, potrivit News.ro.

Orban a adăugat că a candidat, fiind un vot în Delegația Permanentă, nu în Congres: "A câștigat Alina, că președintele României ales a stat în sală și a câștigat cu 48 la 29 (...) rezultatul l-ați văzut”.