Premierul Ludovic Orban a dat explicații în Parlament la dezbaterea din cadrul "Orei prim-ministrului", la invitația grupului PSD, legate de achizițiile făcute de compania de stat Unifarm în perioada stării de urgență.

În finalul dezbaterii, premierul Ludovic Orban a declarat că nu a avut altă preocupare în activitatea sa decât "servirea interesului public, apărarea vieții și sănătății oamenilor".

"Sunt deschis oricând la orice invitație din partea Parlamentului pentru a discuta probleme substanțiale legate de economia României", a conchis Orban.

Principalele declarații ale lui Victor Ponta: 

Am spus că virusul "Lucovid Orban" va ucide mai mult decât virusul COVID-19. Ați lăsat România fără viitor și se vede că cu asta vă ocupați.

Eu sper ca românii de data asta să nu vă scape.

Principalele declarații ale lui Dan Barna: 

Acest scandal Unifarm nu este o surpriză. Problema este una sistemică, pentru că nici după Hexipharma, nici după ce Secureanu devenea o mare vedetă nu s-au luat măsuri și foarte puțin probabil că se vor lua acum.

Fără penali în funcții publice exact asta înseamnă, să nu mai pui în funcții de conducere oameni certați cu legea. 

Domnule Orban, arătați-ne și dovediți-ne că porcăria care s-a întâmplat la Unifarme este un accident, nu ceea ce vrea să facă PNL mai departe.

După această atrocitate de la Unifarm, domnule Orban, nu simțiti că vă vine să strigați fără penali în funcții publice?

Principalele declarații ale lui Marcel Ciolacu:  

Ați sfidat suferința românilor, restricțiile impuse oamenilor de rând, iar pentru dumneavoastră nu au existat reguli și legi.

Ați ținut oamenii în case, iar șmecherii PNL s-au îmbogățit pentru trei generații.

Toate fărădelegile dvs. încep să iasă la iveală. Este suficient să deschideți orice ziar sau post TV, o să găsiți suficiente exemple care ar putea să vă trimită prietenii politici 100 de ani la pușcărie.

Românii trebuie să știe ce legături aveți cu scandalul Unifarm. L-ați lăudat pe directorul Unifarm pentru transparență. Acum nu îl mai cunoașteți?

Ați fi continuat să dați tunuri dacă nu v-am fi oprit. Aici în Parlament, PSD a oprit hoția PNL. Vă asigur că în Comisia de anchetă vor fi scoase la lumină toate ticăloșiile și vor ajunge la Parchet.

Președintele este la fel de vinovat ca cel pe care l-a impus în fruntea Guvernului. Se stringe lațul și nici nu vă dați seama cât de singur ați rămas în Palatul Victoria. Guvernul care nu mărește pensiile, alocațiile, așa cum spune legea, trebuie să plece. PSD va depune o moțiune de cenzură, iar cine nu o susține înseamnă că este părtaș la jaful PNL.

Principalele declarații ale lui Ludovic Orban: 

Sunt uimit de subiectul pus în dezbatere, pentru că acest subiect mi se pare un subiect care nu are legătură directă cu activitatea mea și în care se încearcă crearea unei legături inexistente cu o cercetare a unei instituții a statului.

Îmi pare că în loc să ne concentrăm pe adevăratele priorități, PSD caută să arunce în spatele meu, într-un mod insidios, să facă legături fără fundament între mine și activitatea unei societăți a statului despre care este adevărat că există o anchetă în curs și mă bucur.

M-aș fi așteptat să discutăm despre faptul că Guvernul a alocat resurse cum niciodată nu au fost alcoate pentru susținerea sănătății, lucruri care sunt importante, cum este situația creată dupa decizia CCR. 

Recunosc că nu mă așteptam din parte PSD să deschidă un astfel de subiect. Din ianuarie 2017, PSD a declanșat o adevărată luptă contra instituțiilor din domeniul justiției, împotriva DNA. Măcelărirea legislației justiției, atacarea la CCR și invocarea de conflicte juridice de natură constituțională care au scăpat din pușcărie oameni care au săvârșit fapte de corupție.

Am scăpat cetățeanul român de agresiunea PSD împotriva justiției.  

Îmi pare mie așa că ne aflăm într-o situația în care hoțul, adică PSD, strigă hoții. Aveți posibilitatea, ați inițiat procedura pentru constiuirea unei comisii de anchetă privind achizițiile în perioad stării de urgență, nu știu de ce nu ați dus-o la capăt. Dar vă rog să includeți anchetarea tuturor instituțiilor care au făcut achiziții - ministere, primării, CJ-uri.

Activitatea mea de 30 de ani este în lumină publică și în care nu am luat niciun capăt de ață care nu mi s-a cuvenit. Aruncarea de noroi în direcția mea prin ventilator este sortită eșecului. 

+++ 

Dezbaterea la care participă premierul se numește "Jaful Unifarm sub masca pandemiei! Schimbarea managerilor de spitale de către Guvernul PNL cu scopul de a se face achiziții directe de măști de la Unifarm la prețuri astronomice”.

Anterior, șeful interimar al PSD, Marcel Ciolacu, scria pe Facebook că "peste două ore, lui Orban îi sună ceasul. Îi dăm jos masca pentru a răspunde pentru cea mai mare ticăloșie din guvernarea liberală".

"Ludovic Orban trebuie să dea socoteală pentru scandalul Unifarm de la ora 16.00, în fața Parlamentului. L-am chemat în numele oamenilor chinuiți în pandemie doar pentru ca liberalii să fure fără limite banii țării prin contracte nesimțite. L-am chemat în numele medicilor și bolnavilor la care au trimis cu cinism măști neconforme, dar cumpărate la suprapreț, prin firmele amicilor premierului. L-am chemat în numele antreprenorilor corecți din România care nu au nici cea mai mică șansă în fața căpușelor liberale hrănite din tunuri gen Unifarm", a scris Marcel Ciolacu.