Premierul Ludovic Orban a anunțat luni că va propune sistarea evenimentelor private sau revenirea organizării acestora cu maximum 20 de persoane, potrivit Agerpres.

"Eu voi propune sistarea evenimentelor private. Este clar că reprezintă una dintre principalele surse de îmbolnăvire. Sau revenirea la vechiul sistem de 20 de persoane, deși, astăzi, evenimentele se organizează cu maxim 50 de persoane în spații închise și cu 100 de persoane în spații exterioare. Asta este lege. Sunt foarte mulți organizatori de evenimente care nu respectă aceste reguli în organizarea nunților și este posibil inclusiv să luăm decizia de a nu mai permite organizarea unor astfel de evenimente private", a declarat Orban, la sediul PNL.

Ludovic Orban a precizat că obiectivul este să nu se ajungă la carantinarea anumitor sectoare ale Capitalei.

"Obiectivul nostru este să nu ajungem aici. (...) Aici nu vă ascund faptul că am solicitat totuși o evaluare mai apropiată de realitate a numărului de oameni care trăiesc în București, pentru că numărul de oameni care trăiesc în București e mai mare decât datele pe care le avem fie de la INS, fie de la Evidența Populației, dar trebuie o bază științifică solidă pentru a stabili acest număr. Obiectivul nostru este să oprim răspândirea (...) prin toate măsurile care sunt deja prevăzute", a afirmat prim-ministrul.

Iohannis: Este posibil ca nunțile și botezurile să fie restricționate

Mai mult pe EurActiv »