Ordinea de zi a ședinței de Guvern de joi a fost publicată pe site-ul Executivului cu o zi înainte, un lucru carenu s-a mai întâmplat de când la Palatul Victoria se află Guvernul Dăncilă.

Din ianuarie 2018 de când a fost numită premier Viorica Dăncilă, Guvernul nu a publicat niciodată ordinea de zi cu o zi înainte. În cel mai fericit caz, acesta apărea pe site cu cel mult două ore înainte, iar uneori chiar și cu câteva minute înainte.

Ordine de zi cuprinde mai multe OUG, proiecte de Hotărâre și Memorandumuri și poate fi consultată aici.

Președintele Klaus Iohannis i-a solicitat luni premierului Viorica Dăncilă să-i transmită agenda de lucru a fiecărei ședințe a Guvernului. Solicitarea vine după Consiliul Național al PSD, unde Liviu Dragnea a cerut OUG pentru amnistie și grațiere.

În replică, Guvernul i-a spus președintelui să consulte site-ul Guvernului pentru a vedea ordinea de zi.

Ulterior, șeful statului a spus că pe el nu îl trimite premierul să consulte site-ul, ci ar trebui să publice ordinea de zi cu mai mult de 24 de ore înainte. 

În contextul în care PSD pregătește o OUG privind amnistia și grațierea, președintele Klaus Iohannis a anunțat că va participa și la ședința de Guvern de joi, dar și la următoarele, pentru a împiedica acest demers.