USR a adus miercuri în plenul Camerei Deputaților pancarte de la protestul dascălilor pentru ca parlamentarii PSD, PNL și UDMR să „audă” strigătul acestora, susține formațiunea.

„Am adus vocea românilor în Parlament, ca de fiecare dată când PSD și PNL ignoră problemele acestora. Este timpul ca profesorii să primească măririle solicitate, iar PSD și PNL să mai taie din pensiile speciale, din achizițiile de autoturisme făcute cu dedicație, din sinecurile create pe bandă pentru a mulțumi activul de partid. Poate măcar așa, din pancartele profesorilor, află Nicu și Marcel care e situația reală, ce salarii de mizerie au profesorii debutanți, în timp ce ei nu mai știu cum să-și împartă funcțiile, ciolanul, și să se gândească la înmulțirea propriilor privilegii”, declară deputatul USR Cristian Seidler.

USR consideră că profesorii, elevii și părinții sunt victimele PSD și PNL.

Liderul AUR, George Simion, i-a întrebat de la tribuna oficială pe deputații puterii dacă îi consideră "handicapați" pe profesori, dat fiind faptul că Guvernul tot vorbește despre vouchere pentru aceștia.

După ședința de plen, câțiva deputați USR au rezemat pancartele în fața biroului președintelui Camerei Deputaților Marcel Ciolacu. Ulterior, AUR a venit să acapareze momentul și să spună că și ei susțin revendicările profesorilor.