Birourile permanente reunite ale Parlamentului au luat act luni de demisia lui Sorin Grindeanu de la conducerea Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM).

Sorin Grindeanu a demisionat pentru a nu intra în incompatibilitate după ce a fost numit prim-vicepreședinte al PSD în Congresul care a avut loc la finalul lunii august.

Potrivit regulamentului ANCOM, președintele și vicepreședinții nu pot ocupa funcția atâta timp cât au calitatea de membru de partid. 

Propunerile pentru un nou președinte ANCOM sunt așteptate a fi depuse până vineri la Parlament.

+++

Sorin Grideanu a fost numit președintele ANCOM în noiembrie 2017, la câteva luni după ce Guvernul său a fost demis chiar de PSD, condus atunci de Liviu Dragnea.

În legislatura 2012 – 2016, a fost deputat și membru al Comisiei pentru tehnologia informației și comunicațiilor din Camera Deputaților, iar în perioada decembrie 2014 – noiembrie 2015 a deținut și funcția de ministru al Comunicațiilor.

Grindeanu a mai ocupat funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș din iunie 2016 până în decembrie 2017, iar înainte a fost viceprimar al Timișoarei, membru al consiliului local Timișoara, dar și director al Direcției pentru Tineret și Sport din Timiș.