Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului a ratificat miercuri contribuția României la bugetul UE (EURATOM). Proiectul a primit 378 de voturi "pentru", două voturi "împotrivă" și trei abțineri.

Este vorba despre Decizia (UE, EURATOM) 2020/2053 a Consiliului din 14 decembrie 2020 privind sistemul de resurse proprii ale Uniunii Europene.

O încercare de ratificare a Deciziei a fost făcută și pe 10 martie, însă atunci plenul reunit a fost anulat din lipsă voturi. Pentru ca decizia să fie adoptată este nevoie de două treimi din voturile senatorilor și deputaților.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susținea în martie că dorește o dezbatere a PNRR și a condiționat votarea ratificării de prezentarea PNRR în Parlament.

Liderul Camerei Deputaților, Ludovic Orban, susținea că motivul a fost altul.

"S-a amânat plenul. Sunt mai multe motive. Unul dinte ele este că trebuie să se pună în funcțiune sistemul de vot online, pentru că încă nu e compatibilizat sistemul Senat - Cameră. Se fac acum probe tehnice și e posibil până săptămâna viitoare să fie în funcțiune. Alt motiv este că e ședință de Guvern și nu pot să participe miniștrii la ședința de plen, mai e și discuția legată de poziționarea partidelor", a spus Ludovic Orban pe 10 martie.