Parlamentul a decis, marți, retrimiterea la comisie, pentru două săptămâni, a raportului la proiectul de lege privind pensiile parlamentarilor, la propunerea liderului deputaților PSD, Marian Neacșu.

Liderul deputaților social-democrați, Marian Neacșu, a propus retrimitrea la comisie pentru două săptămâni pentru ca raportul să fie modificat în sensul ca parlamentarii care vor beneficia de pensii parlamentare să aibă minim un mandat și nu un an, cum este în prezent în raport, relatează Mediafax.

Deputatul PSD Anghel Stanciu a criticat această propunere de retrimitere la comisie, arătând că se dorește ca o lege europeană să fie respinsă.

"Resping această propunere. Trebuie motivată retrimiterea. Nu putem să ne jucăm cu această lege. Trebuie tăiată coada câinelui, nu putem accepta ca o lege europeană să fie respinsă din motive populiste, politicianiste. Luați-vă soarta în mâini, altfel, vom avea un Parlament manipulabil”, a spus Stanciu.

În replică, deputatul PSD Bogdan Niculescu Duvăz, președintele comisiei de statut care a elaborat raportul la cererea de reexaminare a legii pensiilor aleșilor, a spus că la Parlamentul European perioada minimă necesară pentru un parlamentar să primească indemnizația de limită de vârstă este de minim un an și nu de un mandat.

Liberalii au votat împotriva retrimiterii legii la comisie.