Plenul reunit a adoptat marți Strategia Națională de Apărare a Țării pentru perioada 2020 - 2024, document transmis de președintele Klaus Iohannis.

Strategia a fost adoptată cu 311 de voturi "pentru", 4 "împotrivă" și 38 de abțineri.

Parlamentarii USR s-au abținut de la vot, din cauză că documentul nu statuează corupția la nivel de prioritate a statului român.

Noua Strategie Națională de Apărare a Țării pentru 2020-2024 adoptată recent de CSAT vorbește despre comportamentul agresiv al Rusiei.

”Vedem că Bucureștiul a început să plagieze și asta arată că politicienii români nu sunt capabili să gândească independent”, a comentat Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a MAE rus, adăugând că în acest fel "România contribuie la creșterea tensiunilor și a instabilității în regiune” și este pregătită să "să servească alte scheme de confruntare împotriva Rusiei pe seama propriilor lor interese”.

După aceste declarații, ambasadorul rus la București a fost convocat la MAE, unde secretarul de stat pentru afaceri strategice, Dan Neculăescu, i-a comunicat că menționarea Federației Ruse în Strategia Națională de Apărare a României nu ar trebui să constituie un motiv de surprindere, acesta fiind efectul comportamentului cunoscut al părții ruse în regiune din ultimii ani.