Camera Deputaților și Senatul se reunesc joi într-o ședință comună pentru a adopta înființarea Comisiei specialăe pentru modificarea Legilor Justiției.

Este primul plen comun al Parlamentului din legislatura de toamnă a acestui an.

În raportul adoptat tot joi de Birourile permanente reunite se arată că este necesară înființarea Comisiei speciale având în vedere "deschidera Parlamentului României pentru sprijinul puterii judecătorești prin intermediul legislației adoptate în domeniul sistemului judiciar și având în vedere obiectivele asumate de România în cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare(M.C.V.) și al Planului Național de Redresare si Rezilientă (P.N.R.R.) în domeniul Justiției".

Rolul Comisiei va fi acela de a examina atât în procedura legislativã la prima Camera sesizată, cât și în procedura legislativă la Camera decizională a inițiativelor legislative cu impact asupra justiției, în vederea reformării sistemului judiciar.

25 de parlamentari vor forma Comisia, care va funcționa 60 de zile de la data înființării. La finalul activității, membrii trebuie să întocmească rapoarte pe inițiativele dezbăute.