Ședința Birourilor Permanente Reunite, în care trebuie să se ia act de depunerea moțiunii de cenzură a USR PLUS și AUR, a fost din nou suspendată din lipsă de cvorum, anunță liderul deputaților USR PLUS, Ionuț Moșteanu.

"Din nou, nu am avut cvorum la ședința Birourilor Permanente Reunite în care trebuia să stabilim calendarul moțiunii de cenzură. Au lipsit din nou liderii PNL și PSD. Pare că USL revine în forță. Domnule Ciolacu, nu era vorba că abia așteptați să îl dați jos pe Florin Cîțu din fruntea Guvernului? P.S. Mai încercăm odată, luni la 12:00", a scris Moșteanu pe pagina lui de Facebook.

Ședința de sâmbătă dimineață a avut loc online.

O ședința a BPR-urilor a fost convocată și vineri seară, la ora 23:00, însă și aceasta a fost suspendată din lipsă de cvorum.

Deputata PSD Cristina Pruna a scris pe Facebook faptul că de la ședință au lipist patru social-democrați.

"Mi se pare mie sau PSD nu mai vrea să îl dea jos pe Cîțu?", se întreabă deputata.

În ședința BPR, senatorii și deputații trebuie să ia act de depunerea moțiunii, urmând să stabilească și un calendar pentru prezentarea textului în plenul comun, dezbaterea și votarea acesteia.

+++ 

Regulamentul Camerei Deputaților și Senatului spune:

Moțiunea de cenzură initiata de cel puțin o pătrime din numărul total al deputaților și senatorilor se prezintă birourilor permanente și se comunică Guvernului de către președintele Camerei Deputaților, în ziua în care aceasta a fost depusa. Moțiunea de cenzură se prezintă în ședința comuna a celor două Camere în cel mult 5 zile de la data depunerii.

Dezbaterea motiunii de cenzura are loc după 3 zile de la data când a fost prezentată în ședința comuna a celor două Camere.

Data și locul ședinței comune, împreună cu invitația de participare, se comunică Guvernului de către președintele Camerei Deputaților, cu 24 de ore înainte ca aceasta să aibă loc.