Plenul reunit al Parlamentulu va vota miercuri numirile în funcții de conducere la Autoritatea de Supraveghere Financiară, Consiliul Legislativ, Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE

UPDATE

Nicu Marcu, propunerea PNL la șefia ASF, a primit 304 voturi favorabile, urmând să preia postul rămas vacant după demisia lui Leonard Badea.

De asemenea, Mircea Man a fost votat de Parlament pentru funcția de vicepreședinte la ANR, în timp ce Marian Neacșu și Valeriu Steriu au fost validați pentru funcțiile de membri în Comitetul de Reglementare.

+++

Pentru funcția de președinte al ASF candidează actualul vicepreședinte al Curții de Conturi și singurul candidat, Nicu Marcu.

De asemenea, parlamentarii vor vota doi membri în Comitetul de Reglementare al ANRE. Aici, favoriți să ocupe funcțiile sunt Marian Neacșu și deputatul PSD Valeriu Steriu.

Pentru două funcții de președinte de secție în Consiliul Legislativ s-au înscris Toni Greblă, Mariana Moț, Raluca Marinescu, Elena Diaconu, Eugenia Marin și Olimpia Louysse Răducu.

Ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului este programată să înceapă la ora 14:00, iar votul este secret și se exercită cu bile.