Consiliul Național al Forța Dreptei a hotărât să declanșeze demersurile pentru constituirea "polului de centru-dreapta", alternativa politică de care spune că România are nevoie.

În cadrul reuniunii Consiliului Național desfășurate luni la București, președintele Forța Dreptei, Ludovic Orban, a fost mandatat să stabilească, de comun acord cu președintele USR și președintele PMP, inițierea oficială a discuțiilor pentru constituirea alianței de centru-dreapta în perspectiva alegerilor care vor avea loc în anul electoral 2024.

Totodată, Consiliul Național a validat componența echipei desemnate de Biroul Politic Național pentru a purta discuții aprofundate cu toți posibilii parteneri pentru constituirea alianței de centru-dreapta.

"Forța Dreptei își exprimă deplina încredere că o construcție politică de centru-dreapta, alături de formațiunile politice democratice din Opoziție, va antrena energiile pozitive din societate și va determina alăturarea în acest proiect politic și a celor mai importanți actori din societatea civilă, din mediul de afaceri și din structurile asociative care reprezintă cetățenii activi din România", a transmis formațiunea.

Deși partidul Forța Dreptei este "rupt" din PNL, PMP nu are niciun reprezentat în Parlament, iar USR adună puțin peste 10% în sondaje, cele trei formațiuni vorbesc de câteva luni despre o alianță în alegerile din 2024 și formarea unei majorități parlamentare care să dea viitorul Guvern.

Potrivit unui sondaj realizat de Avangarde la comanda PSD și prezentat la începutul lunii octombrie, USR are 13% din intențiile de vot, iar PMP, Pro România și Forța Dreptei adună doar 1%.