Vicepremierul și ministrul Dezvoltării, Paul Stănescu, a demisionat luni din Guvern, anunțul fiind făcut printr-un comunicat de presă.

UPDATE Ulterior, într-o declarație oferită jurnaliștilor la Senat, Stănescu le-a mulțumit colegilor din Guvern și a spus că noul ministru al Dezvoltării va putea apela oricând la el.

"Îmi doresc o Românie unită, o guvernare responsabilă, le mulțumesc tuturor care au colaborat cu mine în Guvern. (...) Noului ministru îi doresc succes și, dacă va ave nevoie de sfaturile mele, oricând sunt la dispoziie", a declarat Stănescu.

Acesta a preciat că el a intrat în Guvern la insistențele conducerii PSD, iar el a discutat cu Dragnea, dar șeful PSD nu i-a spus că în cadrul ședinței CEx că va discuta și situația lui de la minister.

"Nu mă agăț de scaune. (...) Intrarea mea în Guvern a fost la insistențele PSD, nu au fost la insistențele mele în niciun caz. (...) În antipenultimul CEx am avut o discuție cu Liviu Dragnea de aproximativ o jumătate de oră, împreună cu colegul de la Vaslui, domnul Buzatu, și am discutat că nu e bine ce se întâmplă în partid cu excluderi, și Liviu Dragnea n-a îndrăznit atunci să îmi spună <<domnule, eu vreau să pun în discuție și poziția ta în Guvern>>. Eu nu am fost pe listă miniștrilor remaniabil, și atunci președintele Dragnea a spus: <<trebuie să punem în discuție poziția în Guvern a lui Paul Stănescu>>Putea să să sună asta dinainte și eu îmi dădeam demisia", a mai spus acesta.

+++

"În contextul evenimentelor din ultima vreme de pe scena politică, vă aduc la cunoștință că astăzi, 26 noiembrie, mi-am depus cererea de demisie din funcția de viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice... Am spus-o și o repet: sunt un om de onoare, responsabil și implicat, nu am urmărit niciun interes personal și nu m-am agățat niciodată de vreun scaun! Referitor la mandatul meu de ministru, vreau să spun că l-am acceptat cu greu, la insistențele conducerii partidului, dar, atât timp cât am ocupat această funcție, am făcut tot ce mi-a stat în putință pentru a-mi exercita atribuțiile la minister cu responsabilitate și implicare, în așa fel încât nimeni să nu aibă ce să-mi reproșeze!", a explicat Stănescu.

El susține că a fost "orientat" către obiective cu impact la nivelul populației, iar prioritatea sa  a fost reprezentată de investițiile în infrastructura de sănătate, educație, locuire, apă și canalizare.

"Cred, în continuare, că țara are nevoie de unitate și de guvernare responsabilă, le mulțumesc tuturor celor care au avut încredere în mine și m-au sprijinit, precum și colegilor din Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, alături de care am făcut o echipă extraordinară", a mai transmis Paul Stănescu.