Maratoane de vaccinare în fiecare weekend este propunerea cu care premierul Florin Cîțu a mers luni la discuțiile cu Asociația Orașelor și Municipiilor din România.

"Am propus astăzi (luni - n.r.) la întâlnirea cu asociația municipiilor, consiliilor județene, comune, orașe, să facem în fiecare weekend un astfel de maraton (de vaccinare - n.r.), dacă este nevoie noi avem dozele, le punem la dispoziție, dar pe lângă acestea, avem mai multe decizii care să accelereze această campanie de vaccinare", a anunțat, la TVR, Florin Cîțu.

El a amintit despre centrele de vaccinare din companii, unde se pot vaccina și membrii familiilor angajaților. Acestea vor fi deschise inclusiv locuitorilor din zonele unde nu există alte centre de vaccinare. Și în spitalele unde sunt internați pacienți cu boli cronice va fi dus vaccin.

"Nu ne trebuie coadă ca să vedem că oamenii se vaccinează sau liste de așteptare, oamenii trebuie să se vaccineze", a subliniat Florin Cîțu. "După 60-70% (persoane vaccinate n.r.) putem să discutăm de a scoate masca din spațiul public. Și nu suntem noi mai catolici decât Papa, este ceea ce vedem că se întâmplă în alte țări", a adăugat șeful executivului.

De asemenea, Florin Cîțu a mai spus la Televiziunea publică faptul că "este prima oară când putem să vedem sfârșitul pandemiei".

+++

La Timișoara, de vineri până luni dimineață la ora 08:00, peste 6.700 de persoane au fost vaccinate. Cei care au dorit să fie vaccinați au primit serul produs de Pfizer/BioNTech și nu au fost nevoiți să își facă în prealabil o programare în platforma online.