Dr. Peer Gebauer i-a prezentat astăzi președintelui Klaus Iohannis scrisoarea de acreditare semnată de președintele Frank-Walter Steinmeier, preluând astfel, în mod oficial, mandatul său de nou ambasador al Germaniei.

Cu această ocazie, ambasadorul a evidențiat dorința de aprofundare a cooperării dintre Germania și România în toate domeniile de interes comun, potrivit unui comunicat al Ambasadei germane la București.

”România este un partener foarte important al Germaniei. Acest lucru este demonstrat de densitatea impresionantă a relațiilor bilaterale sub aspect politic, cultural și economic. România și Germania se implică împreună pentru o Europă puternică și securitatea transatlantică. În acest demers ne unesc respectul și o mare încredere. În calitate de ambasador, aștept cu nerăbdare să lucrez cu prietenii noștri români pentru a dezvolta în continuare relațiile bilaterale și a aprofunda cooperarea. Personal, sunt foarte nerăbdător să călătoresc prin această frumoasă țară și să-i cunosc mai bine oamenii", a declarat Peer Gebauer.

La ceremonie ambasadorul a fost însoțit de soția sa, Sonja Gebauer, șefa Secției Cultură din cadrul Ambasadei Republicii Federale Germania la București, și de adjunctul șefului misiunii diplomatice, Christian Plate. 

În cadrul întrevederii cu ambasadorul Peer Gebauer, președintele României a subliniat ”nivelul excelent al relațiilor bilaterale, de natură strategică, dintre cele două state, definite de un dialog politico-diplomatic intens și legături puternice la nivel interuman, social și economic”, conform unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

Cei doi oficiali au reconfirmat rolul comunității românești din Germania, respectiv al minorității germane din România, pentru calitatea relației bilaterale, adevărate punți de legătură între cele două state.

Președintele Klaus Iohannis a exprimat interesul părții române pentru o coordonare cât mai strânsă a celor două țări la nivelul Uniunii Europene și în cadrul NATO, respectiv la nivel regional, în baza obiectivelor și valorilor comune.

Ambasadorul Peer Gebauer a transmis salutările cordiale ale președintelui Frank-Walter Steinmeier și ale cancelarului Angela Merkel pentru președintele României și a subliniat că relația bilaterală este foarte bună, arătând că prioritatea mandatului său o va reprezenta intensificarea dialogului.