După ce documente de la Pentagon importante au apărut online și arată și sprijinul oferit de România Ucrainei. Klaus Iohannis a fost întrebat cum a ajutat concret țara noastră Ucraina de când a început războiul.

El a răspuns că ajutorul a fost concret și "în toate felurile în care a fost posibil".

"Noi sprijinim Ucraina cu tot ce putem și tot ce au ei nevoie. Este un sprijin multisectorial, multifațetat. Unele aspecte sunt foarte bine cunoscute publicului, de exemplu, ajutorul umanitar, dar există și ajutor de specialitate, care se negociază și se discută între, cum spune numele, specialiști", a fost singurul răspuns dat de Iohannis.

Conform documentelor secrete ale Pentagonului, care au ajuns pe rețelele sociale în ultimele zile, contribuția României în ce privește pregătirea tactică, instrucția și recuperarea militarilor ucraineni e la fel de importantă precum cea a Poloniei, relatează spotmedia.ro.

Mai mult, din documentele apărute pe rețelele sociale, se observă că aceste două state reprezintă cheia în ce privește antrenamentul strategic și de luptă al trupelor ucrainene, mai spune sursa citată.

Deși oficialii români nu au vorbit nimic, niciodată despre ajutorul militar acordat Ucrainei, documentele Pentagonului arată că țara noastră are un rol cheie în ce privește transferul de echipamente venite din Occident, monitorizarea informațională a frontului și pregătirea soldaților din țara vecină.