„România nu poate fi sufocată și nici divizată. România nu poate să fie amenințată, abuzată. România este vie și demnă, asta demonstrăm noi astăzi aici”, a spus Rovana Plumb celor adunați în Piața Revoluției din Târgoviște.


Mitingul organizat de PSD la Târgoviște a adunat peste 6.000 de persoane din Dâmbovița și județele învecinate, dar și multe persoane importante din partid: ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, fostul ministru de Externe Titus Corlățean, parlamentarul Adrian Țuțuianu și alții.

Mitingul a fost organizat pentru susținerea guvernului Grindeanu, un răspuns la recentele proteste din București și din țară la care au participat sute de mii de persoane.

„Nu toată lumea este fericită în țară sau în afară atunci când PSD-ul formează un guvern și are un program de guvernare bun și coerent. Nu toate lumea este fericită când un astfel de guvern și-a propus să pună țara pe picioare. Și atunci vocea dumneavoastră trebuie să se facă auzită aici și în toată țara. Susținem PSD, susținem Guvernul Grindeanu, susținem pe Liviu Dragnea”, a spus pe scenă Titus Corlățean.

Adrian Țuțuianu, care este șeful Comisiei de control al SRI, a ținut să îl salute public pe deputatul argeșean Cătălin Rădulescu, condamnat definitiv la închisoare pentru corupție.

„Îi invit pe toți colegii din România să arate că Partidul Social Democrat este puternic, să arate că acest partid este speranța românilor. Îl salut pe Cătălin Rădulescu de la Argeș, și mulțumesc pentru sprijinul primarilor din Argeș, care ni s-au alăturat astăzi aici. Vă rog în liniște, în ordine, ne regrupăm împreună în fața Casei Sindicatelor. Vom merge împreună în mitingul autorizat de municipalitate”, a mai spus Adrian Țuțuianu.

Rovana Plumb, proaspăt numită ministru, a avut un discurs în care a înfierat opoziția.

„Suntem astăzi aici noi, românii, noi, dâmbovițenii, pentru că vrem o Românie normală, pentru că vrem să ne apărăm votul din 11 decembrie și pentru că vrem să susținem Guvernul Grindeanu. Românii știu că noi vrem să guvernăm în folosul lor, de aceea ne-au dat încrederea și ne-au dat votul lor pe 11 decembrie. Adversarii noștri politici, în loc să-și recunoască înfrângerea, au vrut să distrugă PSD și să distrugă speranțele de bunăstare ale poporului român.

Noi știm că România nu poate fi sufocată și nici divizată. România nu poate să fie amenințată, abuzată. România este vie și demnă, asta demonstrăm noi astăzi aici. Am jurat cu mâna pe Biblie că vom apăra această țară și că vom aduce prosperitate în România. Ne-am angajat că vom reface tot ceea ce au stricat guvernările de dreapta și tehnoicrate. Vom aduce bunăstarea în România.

Noi vom fi cei care vom lupta la Buxelles pentru interesele românilor. Avem astăzi cea mai puternică echipă politică. Îl avem pe Liviu Dragnea, un lider cu viziune și principii politice pe care le apără. Sorin Grindeanu, premierul care va aduce prosperitate în România”, a spus Rovana Plumb.