Peste o mie de persoane s-au adunat, duminică, la fântâna de la Universitate, pentru a cere demisia ministrului de Interne, Gabriel Oprea, după ce polițistul Bogdan Gigină a murit, marți seara, în timp ce însoțea coloana oficială a vicepremierului.

"Nu abuzului de putere! Oprea, demisia!": acesta a fost apelul lansat pe Facebook de către organizatorii protestului.

Manifestanții au scandat "Jos, Oprea, jos, ești un mafiot", "Oprea, nu reziști nici cu mii de securiști", Oprea face crime, Ponta îl susține", "Dacă vă pasă, nu stați la terasă", "Ce vrem noi e și pentru voi", relatează Mediafax.

Protestatarii au plecat în marș din zona fântânii de la Universitate spre sediul Ministerului Afacerilor Interne, scandând "Jos Oprea", "Demisia" și "Solidaritate", după ce au ținut un moment de reculegere pentru polițistul Bogdan Gigină.

După ce au au protestat aproximativ 30 de minute în fața sediului Ministerului Afacerilor Interne, unde au scandat "Jos Oprea", "Demisia", "Ieși afară, javră ordinară" și "Asasin, Oprea asasin", cei câteva sute de manifestanți au plecat spre sediul Guvernului.

Manifestanții au spus că au nevoie de coloană oficială pentru a se deplasa, făcând astfel aluzie la faptul că ministrul Gabriel Oprea a avut coloană oficială în ziua accidentului în care a murit polițistul Bogdan Gigină, care în timpul misiunii a căzut cu motocicleta într-o groapă și a murit din cauza rănilor grave suferite.

"Rugăm Poliția Rutieră să ne deschidă calea. Avem nevoie de coloană oficială pentru că s-ar putea să fie gropi", au spus unii dintre manifestanți.

Unul dintre protestatari avea un carton pe care a pus o fotografie a lui Gabriel Oprea îmbrăcat în haine militare, sub care scrie: "Mareșal Plagiatorus oferă sclavilor privilegiul de a muri cu obediență pentru interesul național al mafiei securist politice".

Protestatarii au scandat și au huiduit timp de aproximativ 15 minute în Piața Victoriei, apoi au plecat, în coloană, pe Calea Victoriei, spunând că se întorc la Universitate.

În timpul protestului din Piața Victoriei, manifestanții au scandat "Guvern de hoți și de mafioți, "Oprea, demisia", "Ponta, demisia", "România, trezește-te", "Solidaritate" și "Nu mai vrem izmene pe la ministere".

Cluj: Peste 100 de motocicliști din Transilvania, marș în memoria lui Bogdan Gigină

Peste 100 de motocicliști din mai multe județe ale Transilvaniei au  participat, duminică, în municipiul Cluj-Napoca, la un marș în memoria polițistului Bogdan Gigină.

”Scopul marșului este de prevenire a accidentelor cărora le cad victime motocicliștii, dar este și o acțiune de mobilizare în semn de solidaritate cu polițistul Bogdan Gigină care a decedat la București”, a spus Paul Sorinca, organizatorul marșului comemorativ.