Consiliul Politic Național al PSD a decis să-l propună pe Petre Daea pentru portofoliul de la Ministerul Agriculturii, potrivit unor surse din partid.

Pe 27 iunie, PSD spunea că are mai multe nume care să-l înlocuiască pe Adrian Chesnoiu la Ministerul Agriculturii, unul dintre ele fiind și fostul ministru Petre Daea.

La finalul ședinței, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat oficial că Petre Daea este propunerea de ministru la Agricultură.

Întrebat ce soluții are pentru a combate efectele secetei, Daea a refuzat să răspundă, afirmând că așteaptă să fie numit în funcție și apoi va susține o conferință de presă. Acesta a mai afirmat că imediat după ce depune jurământul se va duce în "câmpul muncii".

El l-a felicitat pe Adrian Chesnoiu pentru că "s-a uitat în viitor, a apăsat accelerația, iar fermierii l-au apreciat".

Întrebat cum vede faptul că România nu primește din PNRR niciun euro pentru irigații, Petre Daea s-a declarat dezamăgit și a adăugat că "nu e posibil să ai o Europă verde cu o Românie uscată".

+++

"Avem vreo cinci sau șase variante. Am avut discuții telefonice și ieri, și alaltăieri la sediu cu colegii mei. Din cele cinci-șase variante, o să venim cât mai repede cu o propunere”, a declarat Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă Petrea Daea ar putea reveni la minister, Ciolacu a răspuns: "Este unul dintre numele propuse de către anumiți colegi. Vom vedea”.

În prezent Sorin Grindeanu este ministru interimar al Agriculturii și Dezvoltării Rurale după ce Adrian Chesnoiu a demisionat în urma acuzațiilor de abuz în serviciu la trucarea unui concurs de angajare pe care i le-a adus DNA.

Săptămâna trecută, plenul Camerei Deputaților a votat în favoarea ridicării imunității lui Adrian Chesnoiu.