Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus că este o prioritate pentru Coaliția de guvernare deblocarea jaloanelor din PNRR și s-a găsit una din probleme: pensiile speciale.

"Se va veni cu proiectul final și raportul final pentru modificarea în Parlament", a spus, luni seară, șeful PSD.

În contextul în care miercuri ar urma să vină raportul final de la Banca Mondială, Ciolacu a spus că vrea ca Parlamentul să voteze "cât mai repede" proiectul de lege privind pensiile speciale.

"După ce avem detaliile de la Banca Mondială, cât mai repede venim cu raportul", a mai spus Ciolacu.

Marcel Ciolacu a declarat și că el și 22 de state membre ale UE consideră că "pensiile militarilor nu sunt pensii speciale".

Un alt blocaj în accesarea banilor europeni este la capitolul decarbonizare, unde Coaliția, a anunțat tot liderul PSD, așteaptă de la Ministerul Energiei soluția, care trebuie să vină ori prin OUG, ori prin Parlament.

O altă problemă este și legea privind avertizorii de integritate, la fel, guvernanții așteaptă din partea Ministerului Justiției soluția.

Surse guvernamentale susțin că premierul Nicolae Ciucă este supărat pe ministrul Muncii, Marius Budăi, căruia îi reproșează că proiectul pensiilor speciale nu respectă condițiile impuse de Comisia Europeană, iar fără această lege România riscă să piardă banii din PNRR.

Aceleași surse susțin că Nicolae Ciucă consideră că este în totalitate vina ministrului PSD pentru acest blocaj.